Főoldal

Az én első Bibliám

Bibliatanulmány minden napra gyerekeknek

 My Bible First!

 Copyright

Kezdő oldal
KOROSZTÁLY ÉS ÉVFOLYAM VÁLASZTÓ
    Ovodásoknak   4-6 év   Alsó tagozatosoknak  7-9 év   serdülő korúaknak  10 év felett
I. Évfolyam 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed
II. Évfolyam 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed
III. Évfolyam 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed

ALSÓ TAGOZAT

III. évfolyam

4. negyed

 

1. tanulmány

2. tanulmány

3. tanulmány

4. tanulmány

5. tanulmány

6. tanulmány

7. tanulmány

8. tanulmány

9. tanulmány

10. tanulmány

11. tanulmány

12. tanulmány

13. tanulmány

 

 

A Menny, és a csodálatos új Föld

  13. tanulmány  

Nyomtatás

VASÁRNAP

Jézus megígérte, hogy amikor visszajön, magával visz minket a Mennybe. Egy pillanat alatt el tudna ragadni bennünket? Igen, mégis hét napig tart majd odafelé az út. Milyen izgalmas!

Gondoljunk csak azokra, akikkel együtt utazunk majd! Ádám is ott lesz. Hogy meglepődik majd, amikor látja, hogy hozzá képest milyen kicsik vagyunk. Mellette kisgyermeknek tűnünk majd. De ne aggódj, a Mennyben mi is megnövünk, pont olyan magasra, amilyenre Jézus eredetileg tervezte.

A világ minden tájáról származó emberekkel együtt utazunk majd, mégis tudunk velük beszélgetni, mert mindnyájan ugyanazt a nyelvet beszéljük.

Olyan útitársaink is lesznek, akik soha nem hallottak Jézusról, vagy a Mennyről. Talán pogányok voltak. A Szentlélek azonban mindenki szívéhez szól, és azok az emberek hallgattak rá. Talán jóságosan és segítőkészen bántak a misszionáriusokkal, vagy más pogányokkal, akik veszélyben voltak. Jézus tudja, róluk, hogy ha megismerték volna Őt, biztosan szerették volna és neki engedelmeskedtek volna. Gondolj csak bele, mennyire meglepődnek majd és milyen boldogok lesznek! Az őrzőangyaluk bizonyára elmondja nekik, mi történik velük.

Az izgalmas utazás során beszélgethetünk majd őrzőangyalunkkal, aki születésünk pillanatától fogva türelmesen vigyázott ránk és segített mindenben. Milyen csodálatos!

 További elmélkedésre: Már a gondolata is boldoggá tesz, hogy elhagyhatod ezt a gonosz világot, ugye?

HÉTFÖ

Miközben mi Jézussal a Menny felé utazunk, a Földön maradt emberek mind halottak lesznek. Sátán és angyalai magukra maradnak, mert nem lesz senki, akit bűnre csábíthatnának, vagy bánthatnának. Mi pedig már mindörökre biztonságban leszünk tőlük.

Sátán és gonosz angyalai mind tudják, hogy a menny csodálatos hely. Ők is ott éltek, amíg boldog, hűséges angyalok voltak. Ám távozniuk kellett, amikor Isten törvényét megsértve zűrzavart keltettek a mennyben. Jel 12:7-9.

A Mennybe érkezve mindenütt csodálatos szépségeket látunk majd, ahová csak nézünk. Virágokat, selymes fűvel borított lankás dombokat, és sokféle fát, melyek levelei arany és ezüstfénnyel csillognak a ragyogó fényben. Kellemes, lágy fuvallatokat érzünk. A Mennyben mindig kellemes az időjárás.

A mennyei város neve új Jeruzsálem. Nagyobb, mint világunk bármelyik városa és Isten trónja is ott található. Jel 21:16, 23.

A város négyzet alakú, és falainak alapja ragyogó drágakövek tizenkét rétegéből áll. A fal négy oldalán három-három gyöngyből készült, díszes kapu áll, és az utcák alapja aranyból készült. Kiknek a nevei állnak a kapukon és az alapköveken? Miből készültek a kapuk és az utcák? 10-21.v.

 További elmélkedésre: El tudod egyáltalán képzelni, hogy egy ilyen városban élj?

KEDD

Mielőtt bemennénk a csodálatos új Jeruzsálembe, Jézus saját kezűleg helyez egy koronát minden egyes ember fejére. Mindegyik korona ragyogni és szikrázni fog. Jel 2:10. b.

Jézus egy hárfát is ad mindnyájunknak, amin azonnal tudni fogunk játszani. Énekelni is fogunk mindnyájan. Az angyalok figyelik hálaénekünket, mellyel Jézust a megváltásunkért dicsőítjük. Az angyalok nem ismerik azt az éneket, mert ők soha nem voltak olyan bűnös állapotban, mint mi. Ezért nem tudják, hogyan énekeljenek arról, hogy Jézus megváltotta őket, ahogyan velünk tette.

Jézus akkor kitárja a gyöngykapukat és mi beléphetünk a mennyei Jeruzsálembe. Ott meglátjuk az üvegtengernek nevezett helyet. Úgy csillog, mint egy hatalmas tükör. Emberek állnak rajta és különleges dicsőítő éneket énekelnek Jézusnak. Ők azok, akik mindvégig hűségesek maradtak Jézushoz, még akkor is, amikor ellenségeik már az életükre törtek, közvetlenül Jézus eljövetele előtt.

A gyönyörűséges Édenkert is ott lesz a városban. Ugyanaz a kert, amit Jézus Ádámnak és Évának készített oly régen, világunk kezdetekor. Az Özönvíz előtt Jézus felvitte a kertet a mennybe és azóta is, egész idő alatt ott volt.

Mit gondolsz, mit érez majd Ádám, amikor viszontlátja az Édenkertet? Bizonyára Jézus lába elé borul és megköszöni, hogy megbocsájtotta a bűneit és meghalt helyette. Jézus talán mosolyogva emeli fel és átölelik egymást.

 További elmélkedésre: A Menny valóságos hely. Nem olyan hely, ahol az emberek felhőkön ücsörögve hárfát fognak pengetni naphosszat.

SZERDA

Ha körülnézünk az Édenkertben, észrevesszük, hogy a Jó és gonosz tudásának fája már nincsen ott. Jézus eltávolította onnan. Tudja, hogy soha, senki nem fog többé bűnt elkövetni. Addigra úgy megtanultuk a leckét az engedetlenségről, hogy soha többé nem akarjuk elkövetni. Náhum 1:9.

Az Élet fája viszont ott lesz az új Jeruzsálemben. Minden hónapban különböző, finom gyümölcs terem rajta számunkra. Jézus megmutatta azt a fát János apostolnak egy látomásban. Olvassuk el, mit írt róla! Jel 22:1-2, 14.

A kúriák, amiket Jézus ígért szintén ott lesznek az új Jeruzsálemben. Elámulsz majd, amikor meglátod a számodra készített otthont. Jézus ismeri az ízlésedet, tudja, mi a kedvenc színed, tudja, mi tetszik neked. Ő tudja, mi tesz boldoggá téged, és a legapróbb részletről sem fog elfeledkezni. Mindegyik mennyei ház szebb lesz, mint világunk leggyönyörűbb otthona.

Tudtad, hogy Jézus ünnepi vacsorát tervez a fogadásunk örömére a Mennyben? Jézus maga szolgálja fel nekünk azt a különleges étkezést. Még csak elképzelni sem tudjuk, milyen finom étellel készül. Az ezüst asztal nagyon hosszú lesz, mert emberek milliói vesznek részt az ünnepi vacsorán. Milyen csodálatos lesz ott együtt lenni!

 További elmélkedésre: Vannak barátaid, akik még nem hallottak a Mennyről? Meghívod őket, hogy ők is ott legyenek veled?

.

CSÜTÖRTÖK

Miután ezer évet eltöltöttünk Jézussal a Mennyben, visszajövünk vele a Földre. A Földhöz közeledve Jézus életre kelti a halott gonoszokat, akik látni fogják Őt közeledni. Az olajfák-hegyére ereszkedünk le, és ahogy Jézus lába földet ér, az kettéhasad és több kilométer széles területen megtisztul. Zak 14:4.

Az új Jeruzsálem leszáll a mennyből arra a hatalmas, megtisztított helyre. Jel 21:2.

Miután Jézussal együtt biztonságban leszünk az új Jeruzsálemben, Sátán és angyalai a gonoszokkal együtt körülveszik a várost, mert azt hiszik, bevehetik. Ám akkor tűz száll alá, ami megemészti őket. Jel 20:9.

Az a tűz minden mást is elpusztít a világon. Úgy hívják, hogy a tűznek tava. Jel 20:15.

De Jézussal a városban mi teljesen védve leszünk a tűztől. Valahogy úgy, ahogy Noé és családja is biztonságban volt az Özönvíz idején, ami réges-régen az egész földet elborította. Biztonságban leszünk a városban mialatt a tűz az egész Földet elborítja és megtisztítja.

Végül Sátán és angyalai, az összes gonosz emberrel együtt eltűnnek. Ezt hívja a Biblia a második halálnak, ami a gonoszok osztályrésze. Soha többé nem kelnek már életre. Ez a mindörökre szóló halál, amitől Jézus megmentett bennünket. Jel 21:7-8.

 További elmélkedésre: Sebhely egyes egyedül Jézus kezén, lábán és oldalán fog látszani. Mindörökre emlékeztetni fognak minket irántunk való csodálatos, lenyűgöző szeretetére.

PÉNTEK

Képzeljük csak el, hogy hallgathatjuk Jézust és figyelhetjük, hogyan teremti újjá világunkat! Ezúttal tökéletes testű, lelkű és elméjű emberek milliói figyelik Őt, olyanok, mint Ádám és Éva volt, amikor Jézus megteremtette őket. Soha senki nem lesz beteg vagy szomorú, senki sem fog félni, megöregedni, vagy meghalni.

Nem lesznek kártevő rovarok, melyek tönkretennék kertünket. Nem lesz gaz, tövis vagy mérges szömörce. Ó, milyen nagyon különbözik ez mostani világunktól!

Te milyen otthont és kertet szeretnél az új Földön? Szeretsz utazni? Szeretnél repülni? Egy nap majd mindezt megteheted. Gondolj csak mindazokra, akiket meg szeretnél látogatni, és beszélgetni velük! Beszélgethetünk majd Ádámmal és Noéval, Mózessel és Dáviddal és még sok millió mással is. S ami a legjobb, Jézussal is beszélgethetünk. Megköszönjük Neki, hogy annyira szeret bennünket, hogy meghalt értünk.

A Mennyben is meg fogjuk tartani a szombatot? Igen! A szombat lesz a hét legjobb napja. Mindnyájan összegyűlünk majd, mint egy hatalmas, boldog család. Ézsa 66:22-23.

 További elmélkedésre: Mondd el, mit szeretnél a Mennyben csinálni, és a megtisztított, új Földön, amikor visszatérünk majd rá! Kivel szeretnél találkozni és beszélgetni? Mit szeretnél Jézustól megkérdezni?

 

 

 

Történet sarok

Irta: Amy Sherrard

Két kislány és az aranyszabály

 

Anya könnyes szemmel tette le a levelet, amit éppen elolvasott. Két kicsi lánya már türelmetlenül várta, miről szól. Biztosan csak jó hírek lehetnek. – Mit írt Kathy anyukája? – kérdezte Dena. – Ugye Kathy teljesen meggyógyult? Miért sírsz Anya?

Anya habozott. A missziós telepen mindenki egy szívvel azért imádkozott, hogy Jézus gyógyítsa meg az ötéves kis Kathy miden baját. A szörnyű betegség miatt, ami a kislányt megtámadta, édesanyja amilyen hamar csak tudta, visszavitte őt Amerikába.

A betegséget gyermekbénulásnak hívják. Világszerte sok kisgyermek halt bele, vagy maradt egész életére nyomorék miatta. Itt az ő telepükön is egy kedves fiatal orvos is elkapta és belehalt. – Kathy állapota javul, - mondta Anya lassan – de – és megint tétovázott, mielőtt folytatta volna - de valószínűleg egész életére nyomorék marad. Az egyik lába annyira gyenge marad, hogy állandóan egy nehéz fémkeretet kell majd viselnie rajta. Soha nem tud már újra futni, vagy úgy játszani, ahogyan kis barátai.

Dena és kishúga Sherry egymásra néztek. Arcuk nagy csalódást tükrözött. Minden nap imádkoztak Kathy gyógyulásáért, és biztosak voltak benne, hogy Jézus meghallgatja imáikat. – Anya, annyit imádkoztunk Kathyért, miért nem gyógyítja meg őt Jézus? Miért nem tudja megtenni? – kérdezte Dena.

Anyukájuk elmagyarázta, hogy Jézus bármit meg tud tenni. Számára semmi sem nehéz, de mivel Ő mindig tudja, mi a legjobb, bízhatunk Benne, bármi történjen is velünk ezen a világon. Emlékeztette a lányokat, hogy egy napon majd új testet kap és örökké fog élni mindenki, aki szerette Jézust és bízott segítségében az engedelmességhez. Anya elgondolkodva folytatta: - Kathy volt az egyik legnyüzsgőbb kisgyerek az egész telepen. - mondta és szomorúan ingatta a fejét.

Dena és Sherry bólintott. - Mindnyájunknál gyorsabban tudott futni. – emlékezett Dena - És úgy mászott fára, mint egy kismajom. – tette hozzá Sherry. –Ha visszajön, még a járás is nehéz lesz neki. – mondta kislányainak Anya. – Mit gondoltok, hogy érzi majd magát, amikor a többi gyerek szaladgál és játszik, ő pedig nem teheti ugyanazt? Ti hogyan éreznétek magatokat a helyében?

Dena és Sherry még aznap este újra beszélgetett Anyával. –Anya, fogadalmat tettünk. – mondta nagyon ünnepélyesen Dena, és Sherry is bólintott. – Soha, de soha nem fogunk elszaladni és magára hagyni Kathyt, amikor a többiek játszani sietnek. Ők sem akarnak majd elfeledkezni róla, de tudjuk, hogy legtöbbször mégis el fognak. De mi nem.

Anya szeme ismét könnybe lábadt, ahogy két kislányát magához ölelte, ám most a boldogságtól. Tudta, hogy Dena és Sherry őszintén szereti Kathyt, és soha nem fognak ígéretükről megfeledkezni. És úgy is lett.

Ha láttad volna, amikor a telepen élő sok-sok kisgyerek egyike így szól: „Gyerünk fogócskázni, vagy bújócskázzunk!” , láthattad volna Kathyt bátran utánuk sántikálni, Denával az egyik oldalán és Sherryvel a másikon. Mind a hárman mosolyogtak és sokat nevetgéltek együtt.

Gondolod, hogy az angyalok is mosolyogtak?