Főoldal

Az én első Bibliám

Bibliatanulmány minden napra gyerekeknek

 My Bible First!

 Copyright

Kezdő oldal
KOROSZTÁLY ÉS ÉVFOLYAM VÁLASZTÓ
    Ovodásoknak   4-6 év   Alsó tagozatosoknak  7-9 év   serdülő korúaknak  10 év felett
I. Évfolyam 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed
II. Évfolyam 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed
III. Évfolyam 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed 1. negyed 2. negyed 3. negyed 4. negyed

OVODÁSOK

III. évfolyam

4. negyed

 

1. tanulmány

2. tanulmány

3. tanulmány

4. tanulmány

5. tanulmány

6. tanulmány

7. tanulmány

8. tanulmány

9. tanulmány

10. tanulmány

11. tanulmány

12. tanulmány

13. tanulmány

 

 

A nap, amelyre úgy vártunk

  12. tanulmány  

Nyomtatás

Jézus visszajön!

Mindenki, aki Istent szereti, és neki engedelmeskedik, készen áll majd a Jézussal való találkozásra.

VASÁRNAP

Szereted Jézust? Emlékszel még, hogyan érkezett apró csecsemőként világunkba? Jézus otthagyta csodálatos mennyei otthonát és a ragyogó angyalokat, akik szeretik Őt és eljött világunkba, hogy meghaljon a kereszten. Vajon miért tette ezt? Mert szeret minket, és azt akarja, hogy ott legyünk vele mindörökre.

Születésekor nem volt hely Jézus számára a fogadóban, ezért egy istállóban kellett világra jönnie az állatok között. Egy szénával teli jászol volt a kiságya. Felnőttkorában Jézus betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel és Isten szeretetéről beszélt az embereknek.

Halála előtti éjszakán Jézus imádkozott és sírt a Gecsemámé-kertben. Nagyon nehéz volt Jézusnak magára vállalni a mi bűneink büntetését és meghalni értünk, mégis megtette. Tudod, miért? Mert szeret bennünket. Nincs senki más, aki olyan csodálatos lenne, mint Jézus. Mindenkit, mindig szeret. Téged is szeret.

Ugyanez a csodálatos Jézus most a Mennyben van. Megígérte, hogy visszajön és magával visz minket, hogy vele éljünk a Mennyben. Hogy miért? Mert azt akarja, hogy mindörökre vele legyünk. Ó, mennyire szeret minket Jézus! Jn 14:1-3.

Ezen a héten arról tanulunk, mi történik majd, amikor Jézus visszajön.

HÉTFÖ

A Biblia szerint, ahogy egyre közelebb kerülünk Jézus eljöveteléhez, a Földön dúló háborúk, földrengések, viharok és járványos betegségek egyre szörnyűbb méreteket öltenek.

Ahogy közelít Jézus eljövetele, az emberek egyre inkább gonoszok lesznek. A legtöbben csak magukra gondolnak. Nem szeretik sem Istent, sem a többi embert, sőt inkább megsértik Isten szent Törvényét és bántják a többieket. 2Tim 3:1-5.

Jézus eljövetelének idejéhez közeledve a legtöbb ember inkább Sátán hazugságaiban hisz, mint a Bibliában. Vajon miért? „Mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.” 2Thessz 2:10.

Mindezek, és még sok más, amiről a Biblia beszél most, a szemünk láttára, a mi időnkben teljesednek. Ebből tudhatjuk, hogy nagyon közel van már Jézus eljövetele. Jézus hamarosan eljön értünk, hogy magával vigyen minket valós, mennyei otthonunkba. Ott mindig boldogok leszünk és Jézus lesz a legjobb barátunk.

Már most is Jézus a legjobb barátod? Az szeretne lenni. Egyre jobban megismered és megszereted Őt, ha hallgatod a bibliatanulmányokat és imádságban beszélgetsz vele minden nap. Kérni fogod a segítségét és szívesen engedelmeskedsz neki.

Így készülhetünk fel Jézus eljövetelére. Te is készülsz már rá?

KEDD

Már Káin óta kétféle ember létezik. Vannak igaz emberek, akik szeretik Istent és neki engedelmeskednek és vannak gonoszok, akik gyűlölik Őt és nem engedelmeskednek neki.

Isten a gonoszokat nem fogja a Mennybe vinni. Ők nem éreznék ott jól magukat és tönkretennék a csodálatos hely békés, boldog légkörét. Ezért Jézus eljövetele előtt minden egyes embernek döntenie kell, Istennek, vagy Sátánnak engedelmeskedik. A Biblia elmondja nekünk, hogyan fog ez megtörténni.

Melyik napot kell a negyedik parancsolat szerint szentnek tartanunk és megünnepelnünk? 2Móz 20:8-11.

Akik megszentelik a hetedik napi szombatot, azok kimutatják, hogy egyedül Isten imádata és dicsőítése mellett döntöttek és neki engedelmeskednek. De akarja-e vajon Sátán, hogy az emberek Istent dicsőítsék és neki engedelmeskedjenek? Nem, bizony. Azt akarja, hogy mindenki neki engedelmeskedjen. Ezért kiválasztott egy másik napot, a hét első napját, a vasárnapot, és kijelentette, hogy az embereknek azon a napon kell ünnepelniük.

Közvetlenül Jézus eljövetele előtt gonosz emberek által próbálja majd mindenkire rákényszeríteni, hogy szegjék meg a negyedik parancsolatot. Olyan törvényeket alkotnak majd, amik mindenkit a vasárnapi pihenésre köteleznek, ami a hét első napja. Szombaton pedig, a hét hetedik napján, munkára köteleznek. Akkor aztán mindenkinek döntenie kell, Istennek, vagy Sátánnak engedelmeskedik-e.

Már most azt gyakoroljuk, hogy mit fogunk akkor választani. Te hogyan döntesz ma? Tanulod a Jézusnak való engedelmeskedést az önzetlen, türelmes, gyengéd, kedves, engedelmes és szerető viselkedés által?

SZERDA

Milyen döntést kell minden egyes embernek meghoznia közvetlenül Jézus eljövetele előtt, amikor gonosz emberek erőszakkal próbálnak rákényszeríteni mindenkit a negyedik parancsolat megszegésére? Mindenkinek el kell döntenie, hogy Istenek, vagy Sátánnak engedelmeskedik-e.

Abban az időben mindenki, aki őszintén szereti Istent, neki fog engedelmeskedni, és a szombatot szenteli meg, még akkor is, ha a gonoszok üldözni fogják őket. A gonoszok kijelölnek egy napot, amelyen megölik mindazokat, akik szombatot ünnepelnek.

Nagyon-nagyon nehéz időszak lesz az azok számára, akik Isten parancsolatainak akarnak engedelmeskedni. Olyan hitre lesz szükségük, amilyen Jézusnak is volt. Teljesen biztosan kell tudniuk, hogy mindig az a helyes és biztonságos út, ha pontosan Isten igéje szerint cselekszenek. Jel 14:12.

Akkoriban Isten gyermeki közül sokan börtönben lesznek. Mások a hegyekben és barlangokban bujkálnak. De bárhol lesznek is, egyfolytában Isten segítségéért fognak imádkozni. Isten meg fogja hallgatni imádságukat és csodálatos módon megsegíti őket. Éppen amikor az elpusztításukra igyekvő gonoszok egyre közelednek, Isten megállítja őket, és nem tudnak közelebb férkőzni.

Azután sok különös és ijesztő dolog történik majd. Az éjszaka kellős közepén felragyog a nap fénye. A folyóvizek megállnak. Mi történik még? Jel 16:18, 20-21.

A gonoszok nagyon-nagyon megijednek. De vajon örülnek-e majd az igazak, amiért Istennek engedelmeskedtek?

CSÜTÖRTÖK

Tegnap olvastuk a Bibliában, hogy közvetlenül Jézus eljövetele előtt hatalmas földrengés támad, ami sok házat lerombol majd. A börtönök falai is leomlanak, és a foglyok kiszabadulnak. A temetőkben is megnyílik néhány sír, ahogy az emberek feltámadnak. Ez a különleges feltámadás Jézus eljövetele előtt történik majd. Jézus azt akarja, hogy azok az emberek élve lássák meg az Ő eljövetelét. Mindegyiküket magával viszi Jézus a Mennybe? Dán 12:2.

Néhányan közülük a leggonoszabb emberek voltak, mit például Kajafás és a többi főember, akik kivégeztették Jézust. Megmondta Jézus előre, hogy meglátják az Ő eljövetelét? Mt 26:64.

Mások a jók közül valók lesznek, akik szerették Jézust. Örömmel látják majd Jézust a felhők között eljönni? Ó, igen! Nagyon boldogok lesznek!

Hirtelen mindenki meglátja az égen a két kőtáblát tartó kezeket. Azokra a kőtáblákra írta Isten a saját ujjával a Tízparancsolatot. A gonoszok hirtelen rádöbbennek, mennyire fontos Isten törvényének megtartása. Akkor azonban már túl késő lesz elkezdeniük engedelmeskedni. Vajon meggondolnák magukat, még ha Isten adna is nekik még egy esélyt? Nem, bizony.

Halogathatjuk-e hogy Istennek engedelmeskedjünk? Mikor van az „üdvösség napja”? 2Kor 6:2.

PÉNTEK

A nap, amelyre oly régóta várunk, egyszer elérkezik. A keleti égbolton, ahol a napkeltét szoktuk látni, az emberek egy kicsiny, fekete felhőt fognak látni. A Jézust szerető emberek tudni fogják, hogy az az a felhő, melyen Jézus jön. Nyugodtan figyelik az egyre közeledő és növekvő felhőt. Az égbolt rövidesen ragyogóan fényes, dicsőséges angyalokkal telik meg. Pontosan a felhő közepén mindenki megláthatja Jézust, a Királyt, magát.

A gonoszok nagyon megrémülnek. Mit fognak mondani a szikláknak és a hegyeknek? Jel 6:16.

De mit mondanak az igazak? Ézsa 25:9.

Sok ember meghalt, már akik szerették Jézust és neki engedelmeskedtek. Ők most mélyen alszanak sírjukban. Amikor azonban Jézus visszajön, megtörténik a legcsodálatosabb dolog. Tiszta, zengő hangon Jézus így kiált: „Ébredjetek, ébredjetek, ébredjetek ti, akik alusztok a porban, és keljetek fel!” Jézus hangjára azok az emberek felébrednek és kijönnek a sírból. Mindnyájan boldogan és egészségesen. Mit gondolsz, örömmel látják majd Jézust?

Mi történik azután az igazakkal? 1Thessz 4:16-17.

Milyen boldog nap lesz az, ha elkészülünk a Jézussal való találkozásra! Te készen állsz találkozni vele?

 További elmélkedésre:

  • Megígérte Jézus, hogy visszajön világunkba? Ő midig megtartja ígéreteit?

  • Megpróbálják majd a gonoszok bántani az igazakat? Ki fog az igazakon segíteni? Most kell megtanulnunk minden bizalmunkat Jézusba vetni és neki engedelmeskedni?

  • Mindenki örülni fog, amikor Jézus visszajön? Mit fognak a gonoszok mondani? Mit fognak az igazak mondani?

  • Minden halott igaz ember meghallja majd Jézus szavát? Mindnyájan felébrednek majd?

  • Fel kell készülnünk Jézus eljövetelére? Hogyan készülhetünk el?

 Imádságom: Drága Istenem! Nagy izgalommal várom Jézus közeli eljövetelét. Szeretnék elkészülni rá. Kérlek, segíts, hogy minden nap meghallgassam a bibliatanulmányokat és imádkozzak. Segíts olyanná válnom, mint Jézus, hogy elkészüljek az Ő eljövetelére. Jézus nevében, ámen.

 

 

 

Történet sarok

Írta: James Dietrich

A mosómedve

 

Milyen állatra tippeltél a múlt heti leckénk végén szereplő képen látott láb alapján? Rájöttél, hogy egy mosómedve lába? A mosómedvét nagyon könnyű felismerni. Nem túl nagytermetű, általában szürke bundás állatka. Pofácskáját fekete és fehér minták, csíkok is díszítik, mintha csak állarcot viselne a szeme körül.

A mosómedve mamának általában 3-5 kölyke születik. A kicsik vakon és süketen jönnek világra, de arcukon már látszanak a fekete-fehér minták. Négyhetes korukra fejlődik ki látó és hallóképességük. Anyukájuk gondosan vigyáz rájuk, amíg csak nem képesek önállóan gondoskodni magukról.

A mosómedvék jól tudnak fára mászni. Néha még ott is alszanak egy lombkorona kényelmes zugában. Nagyon érdekesen viselkednek, amikor le kell jönniük a fáról. A legtöbb állat farkával lefelé mászik le a fáról. A mosómedve azonban másképp csinálja. Fejjel lefelé jön le a fáról. Képes úgy járni, hogy a lábfeje közben az ellenkező irányba néz. Így a karmaival a fakéregbe kapaszkodik, hogy le ne essen.

Másik érdekes dolog a mosómedve viselkedésében, ahogyan lehűti magát, ha melege van. Mi mit teszünk, ha melegünk van? Izzadunk, ami segíti a lehűlésünket. A mosómedve viszont nem izzad, máshogyan hűti le magát. Láttál már kutyát kinyújtott nyelvvel, igen szaporán lihegni? Ezt hívják zihálásnak. A kutyák így hűsölnek. A mosómedve hűsölése viszont egyikhez sem hasonlít. Ők képesek egyszerre lihegni és izzadni is ha melegük van.

Nehéz dolgunk van, ha nappal szeretnénk mosómedvével találkozni. Aligha láthatunk mosómedvét nappal, mert nokturnális, éjszakai állatok. Ami azt jelenti, hogy éjszaka vannak ébren. A mosómedvék szinte mindent megesznek. Rovarokkal, olajos magokkal, bogyókkal, rákkal, gyümölccsel, tojással, békával, férgekkel és hallal táplálkoznak. Gyakran felborítják az emberek szemeteskukáit és abból is megeszik a maradékokat.

A mosómedvének természetesen jó, hogy szinte mindent megehet, de nekünk vajon jót tesz-e, ha szinte mindent megeszünk, mint ő? Nem, bizony! Isten szerint számunkra a legjobb étrend a gyümölcsök, gabonafélék, olajos magvak és zöldségek fogyasztása. Ha az Istentől kapott egészséges ételekkel táplálkozunk, akkor Ő segít megőrizni egészségünket és boldogságunkat, amennyire csak lehet.

 

Milyen állat lábát látod?

A kép alapján kitalálod, melyik állatról fogunk tanulni a jövő héten?