MI A NEWSTART?

„…a hosszabb emberi életkor az élet minősége nélkül üres érték, az EGÉSZségben várható élettartam fontosabb a pusztán várható élettartamnál.” (1998, WHO, Geneva)

A NEWSTART-program olyan elveket tartalmaz, amelyek a tudománnyal is összhangban vannak és teljes mértékben leírják az egészséges élet alapjait.

Az egészséget ugyanis nem lehet megvásárolni gyógyszertárakban, sem bioboltokban és semmilyen csodakészítmény formájában,

ezért rá vagyunk utalva egy egészséges életvitelre, ami viszont segít az élet minőségének és hosszának az emelésében.
Ezeket a gyógymódokat alkalmazva új életet (NEWSTART) kezdhetünk, amely jó egészséget biztosít számunkra.

N

Nutrition / Táplálkozás

A NEWSTART-étrend kizárólag növényi alapanyagokat tartalmaz, mentes minden állati eredetű terméktől, és a hangsúlyt a teljes értékű, természetes táplálékra helyezi, amely rostban gazdag, zsírban szegény, és koleszterinmentes.

E

-  Exercise / Testmozgás

Az ember mozgásra lett teremtve. A rendszeres testmozgás igen hatékony sok testi és lelki betegség leküzdésében. Erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, és csökkenti a stresszt.

W

Water / Víz

Testünket legnagyobbrészt víz alkotja, és tulajdonképpen minden funkciója a víztől függ. Naponta átlagosan 6-8 pohár víz elfogyasztása ajánlott. A vizet külsőleg is alkalmazhatjuk fájdalom és fertőzés kezelésére, ezenkívül alapvető fontosságú a bőr tisztán tartásában.

 

 

S

Sunshine / Napfény

A napfény a természet egyik legfontosabb gyógyítóeszköze. Az erős csontozat kialakulásához nélkülözhetetlen. Mindössze negyedórás napozás már biztosítja a napi D-vitamin szükségletet. Óvakodjunk a leégéstől.

T

Temperance / Mértékletesség

A mértékletesség azt jelenti, hogy legyen egészséges egyensúly életünk minden területén. Más szóval, kerüljük azt, ami ártalmas, és mértékletesen használjuk azt, ami jó.

A

Air / Levegő

A levegő a test legfontosabb szükséglete. A tiszta levegő segíti a szervezetet a betegségek elleni küzdelemben. A friss levegő mély belélegzése jó oxigénellátást biztosit testünk sejtjei számára.

R

Rest / Pihenés

A megfelelő pihenéssel növekszik a teljesítőképességünk és a betegségekkel szembeni ellenállóképességünk. Aktív munka után szükségünk van fizikailag pihentető lazításra, míg szellemi tevékenység után az élénk testmozgás jelenthet felfrissülést, pihenést. A mély, regeneráló alvás mindannyiunk számára nélkülözhetetlen.

T

Trust in Lord / Bizalom Istenben

Az Istenbe vetett bizalom a Newstart-életmód legfontosabb gyógyító tényezője. A stressz, a félelem és az aggodalom negatív hatással van a test különböző rendszereinek működésére, kémiai folyamataira. A teremtő Istenbe vetett bizalom megismerése és gyakorlása elősegíti a testi, lelki és szellemi gyógyulást.